Hummus s pečenou mrkví

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Předkrmy, Svačiny

4.0

4x hodnoceno
Hummus z cizrny je známý recept, který si získal značnou popularitu i v Čechách. Seženete ho v obchodech, ale snadno ho zvládnete připravit i doma. Napadlo vás ale někdy, že byste mohli připravit třeba mrkvový hummus? Základem receptu je stále cizrna, ale doplněná o voňavou, pečenou mrkev. A vypadá famózně, nemyslíte?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Ty pak společně s oloupaným česnekem vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte tymiánem.
  3. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20 minut.
  4. Upečenou a vychladlou mrkev s česnekem vhoďte do mixéru, přidejte cizrnu, tahini, olivový olej a šťávu z citronu.
  5. Během mixování přidávejte vodu podle potřeby a mixujte postupně dohladka.
  6. Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a špetkou kari. Podávat můžete zasypaný ořechy nebo semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte