• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Hrášková polévka s řeřichou a uzeným lososem

Je tu další do party polévkových receptů! Neskutečně svítivá barva zeleného hrášku, která krásně ladí se zakysanou smetanou. Losos je pak jako "třešnička na dortu".

Postup

  1. Hotový scezený vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj vyloupaný hrášek a 5-7 minut jej povařte, aby změkl.
  2. Následně polévku rozmixujte ponorným mixérem a pak ještě propasírujte přes sítko. To jí zajistí krémovou konzistenci. Poté promixujte s většinou řeřichy a vraťte na plotýnku. Nyní je nutno dochutit solí, pepřem, worcesterem a octem podle vlastního vkusu.
  3. Na zjemnění hotové polévky můžete použít i kousek vychlazeného másla nebo zakysané smetany. V mističce smíchejte nadrobno nakrájeného uzeného lososa, kaviár a zbytek řeřichy. Rozdělte na 4 porce a podávejte zvlášť jako vložku do polévky.
  4. Pokud čekáte hosty zvídavé, na lososovou chuť zatížené, připravte i opečené krutony do polévky. Mohlo by se totiž snadno stát, že vložku do polévky slupnou jako amuse-bouche ke sklence aperitivu.

hraskova.png