• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Hrachová polévka s vůní badyánu

O Vánocích se jedlíci u stolu dělí na dva tábory. Mnoho rodin připravuje na Štědrý večer nejen kapra a řízky, ale i dva druhy polévky – rybí, ale také třeba hrachovou. Jak to máte vy? My jsme letos malinko vylepšili oblíbenou hrachovku, a to hvězdičkami exotického badyánu.

 

Postup

  1. Nejprve uvařte hrách podle návodu, vodu z vaření neslévejte, budete ji potřebovat do polévky.
  2. Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  3. Máslo rozehřejte v hrnci na středním plameni, přisypejte cibuli a restujte 5 minut.
  4. Poté zvyšte plamen a přidejte mrkev, badyán a restujte dalších 10 minut.
  5. Přidejte prolisovaný česnek a krátce zarestujte.
  6. Přilijte vodu z hrachu, vývar, přidejte hotový hrách a vařte dalších 15 minut.
  7. Badyán vylovte. Polovinu polévky rozmixujte v mixéru, přelijte zpátky do hrnce a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

BILLA_listopad_hrachovka.jpg