Hovězí tafelspitz

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Polévky, Masové recepty

2.9

54x hodnoceno

Známá rakouská specialita, kterou si zamiloval i sám císař František Josef I. Představujeme vám tradiční tafelspitz! Poctivý kus hovězího masa Vocílka, spousta zeleniny, koření, bylinek, ale především dostatek času. To je základ úspěchu. A když se do výsledného vývaru přidají také domácí knedlíčky, zelenina a čerstvá bylinka, je dílo hotovo. Dobrou chuť!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Maso opláchněte, dobře osolte a dejte do vroucí vody.
  2. Kořenovou zeleninu nakrájejte na plátky a spolu s rozpůlenou cibulí opečte dozlatova na oleji.
  3. Vložte vše k masu, přidejte morkové kosti, libeček a koření.
  4. Na mírném ohni táhněte asi 3 hodiny a pomocí naběračky sbírejte pěnu.
  5. Jakmile je vývar hotový, přeceďte ho a případně dochuťte.

Postup knedlíčky:

  1. Kuřecí játra očistěte, přidejte sůl, majoránku, libeček a česnek a vše důkladně rozmixujte.
  2. Poté přidejte vejce, strouhanku a znovu zapněte mixér na nízké otáčky.
  3. Postupně do směsi zašlehávejte povolené máslo a dejte ji pak zatuhnout do lednice.
  4. Ze směsi tvarujte knedlíčky a vařte je v připraveném vývaru asi 5 minut.
  5. Zároveň nakrájejte čerstvou kořenovou zeleninu nadrobno a ve vývaru ji krátce povařte jen na skus.
  6. Maso nakrájejte na plátky přes vlákna a před servírováním dejte do vývaru nasekanou petrželku.

hovezi-tafelspitz_punchochar_listopad.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte