• střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Hovězí roládky na zelenině plněné vejcem a bylinkové knedlíky

Recept, ze kterého cítíte poctivost surovin. Ještě aby ne, je připraven z toho nejlepšího masa a ostatních ingrediencí. Jestli hledáte inspiraci na nedělní oběd, máme ji tu pro vás.

Postup

  1. Plátky masa po obvodu na několika místech nařízněte a z obou stran naklepejte, aby se maso ztenčilo. Naklepané pláty masa osolte a opepřete podle vlastní chutí.
  2. Celou plochu každého plátku potřete hořčicí, na ni rozprostřete plátek slaniny a ke spodnímu okraji vložte vařené vejce.
  3. Začněte rolovat od spodního okraje směrem k protilehlému konci. Po každém otočení roládku dlaněmi utěsněte a uhlaďte, okraje po stranách se snažte zavinout směrem doprostřed.
  4. Nakonec roládky zpevněte kuchyňským motouzem nebo párátkem. Cibule oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Všechnu kořenovou zeleninu oškrábejte a nakrájejte na špalíčky.
  5. Takto připravenou zeleninu vložte do hluboké zapékací nádoby. V široké pánvi rozehřejte máslo a ze všech stran na něm roládky opečte. Maso přemístěte do připravené zapékací nádoby na zeleninové lůžko a zalijte výpekem.
  6. Přidejte bobkový list, šalvěj, nové koření a jalovec. Zalijte bujónem a nádobu utěsněte alobalem nebo zakryjte poklicí.
  7. Zapékací nádobu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a hodinu a půl pečte doměkka.
  8. Během pečení maso obraťte. Poté vyjměte roládky i koření a zeleninu rozdělte na poloviny.
  9. Jednu polovinu rozmixujte přímo v zapékací nádobě pomocí tyčového mixéru dohladka. Pokud vám směs připadá hustá, můžete ji rozředit bujónem.
  10. Do takto vzniklé zeleninové omáčky vmíchejte smetanu a vraťte ji s masem na 15 minut do trouby, aby se chutě propojily.
  11. Upečené roládky zbavte motouzu či párátek a ostrým nožem každou rozkrojte napůl. Vzniklé poloviny naaranžujte na talíř, přelijte omáčkou a obložte zeleninou, kterou jste si odložili stranou.
  12. Zbytek omáčky přelijte do omáčníku, ať si každý poslouží podle svých chutí. Jako příloha se skvěle hodí bylinkové knedlíčky.
  13. Rohlíky nakrájejte na kostičky, vložte je mísy a přelijte rozpuštěným máslem.
  14. V mléce rozšlehejte vejce a zalijte jimi rohlíky. Hmotu nechte odstát, aby se tekutina vsákla do rohlíků, což trvá asi 30 minut.
  15. Podle potřeby zahustěte směs moukou, přidejte sůl i bylinky a lehce promíchejte.
  16. Z hotového těsta tvarujte rukou namočenou ve studené vodě kulaté knedlíky o průměru 4 cm a odkládejte je na pomoučenou pracovní plochu.
  17. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Jakmile začne voda vřít, vkládejte do ní knedlíčky a na středním stupni je vařte 10-12 minut. Knedlíky sceďte a podávejte k roládě.

BILLA_CZ_hovezi_roladky_plnene_vejcem.png