Hovězí hamburger

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

3.3

71x hodnoceno

Poctivý hamburger z hovězího je hvězdou snad každé grilovačky. A pokud mu nechybí křupavá slanina, salát a skvěle ochucená omáčka, nemůžete zkrátka šlápnout vedle. Na takový se totiž budou stát pořádné fronty! Vyzkoušejte recept od Honzy Punčocháře a rozmazlujte své hosty.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Hovězí maso dejte do misky, osolte a opepřete. Studené máslo nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do masa.
  2. Přidejte najemno nasekaný rozmarýn, pepř, trochu soli a všechno propracujte. Utvořte stejně placaté kusy masa.
  3. Rozpalte gril a grilujte na stupeň medium cca 3 minuty z každé strany. Opečené burgery odložte odpočívat do tepla. 

Postup omáčka gribiche:

  1. Mezitím si připravte omáčku gribiche. Nasekejte najemno cibulku, okurky cornichons, kapary, vejce natvrdo, kerblík a pažitku.
  2. Přidejte majonézu a promíchejte se solí a pepřem.

Postup domácí bulky:

  1. Předehřejte si mléko na 45 °C, přidejte cukr, droždí a 50 g hladké mouky.
  2. Promíchejte a kvásek nechte v teple vzejít. Zbytek mouky prosypte přes síto, přidejte vejce, žloutek, 80 g rozpuštěného másla a sůl.
  3. Dejte do hnětacího stroje společně s kváskem a vyhněťte v hladké těsto. Nejlepší je těsto nechat kynout do druhého dne pomalu přikryté v lednici.
  4. Poté vyjměte, nechte v teple nakynout. Těsto rozdělte na čtyři porce a vytvořte čtyři stejné bulky.
  5. Dejte je na pečicí papír a znovu nechte vykynout. Potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 190 °C 18 až 20 minut.

Dokončení:

  1. Na gril vraťte burgery, anglickou slaninu a rozpůlené bulky. Mezi grilováním si nakrájejte rajčata a připravte ledový salát.
  2. Zeleninu nejdříve ochuťte citronovou šťávou a solí.
  3. Do opečené bulky nakonec skládejte omáčku gribiche, ledový salát, maso, křupavou slaninu, rajčata. Na závěr přiklopte horní stranou bulky.

hovezi-hamburger_puncochar-cerven_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte