Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během vánočních svátků na vašem stole rozhodně chybět!
Vánoční houbový kuba
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
4.4
5x hodnoceno
Postup
- Oba druhy krupek uvařte podle návodu na obalu, poté zceďte. Mezitím zalijte sušené houby horkou vodou a nechte je nabobtnat.
- Pak je přeceďte, houby vymačkejte, nálev uschovejte. V kastrolu rozpusťte sádlo a dozlatova na něm opečte cibuli a česnek.
- Přidejte sušené houby i čerstvé žampiony, podlijte houbovým nálevem a opékejte, dokud se tekutina nevsákne.
- Pak vmíchejte kroupy, ochuťte majoránkou, osolte a opepřete.
- Pekáč nebo kulatou zapékací formu vymažte sádlem a přemístěte do něj připravenou směs.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30 minut, až se na povrchu vytvoří zlatavá kůrka.