Houbový kuba

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během svátků rozhodně chybět!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Oba druhy krupek uvařte podle návodu na obalu, poté zceďte. Mezitím zalijte sušené houby horkou vodou a nechte je nabobtnat.
  2. Pak je přeceďte, houby vymačkejte, nálev uschovejte. V kastrolu rozpusťte sádlo a dozlatova na něm opečte cibuli a česnek.
  3. Přidejte sušené houby i čerstvé žampiony, podlijte houbovým nálevem a opékejte, dokud se tekutina nevsákne.
  4. Pak vmíchejte kroupy, ochuťte majoránkou, osolte a opepřete.
  5. Pekáč nebo kulatou zapékací formu vymažte sádlem a přemístěte do něj připravenou směs.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30 minut, až se na povrchu vytvoří zlatavá kůrka.

BILLA_CZ_houbovy_kuba.png

Sdílejte