Vánoční houbový kuba

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.4

5x hodnoceno

Jednoduchý český recept, který je i po letech stále perfektní. Na tradice se zkrátka nezapomíná, takže houbový kuba nesmí během vánočních svátků na vašem stole rozhodně chybět!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Oba druhy krupek uvařte podle návodu na obalu, poté zceďte. Mezitím zalijte sušené houby horkou vodou a nechte je nabobtnat.
  2. Pak je přeceďte, houby vymačkejte, nálev uschovejte. V kastrolu rozpusťte sádlo a dozlatova na něm opečte cibuli a česnek.
  3. Přidejte sušené houby i čerstvé žampiony, podlijte houbovým nálevem a opékejte, dokud se tekutina nevsákne.
  4. Pak vmíchejte kroupy, ochuťte majoránkou, osolte a opepřete.
  5. Pekáč nebo kulatou zapékací formu vymažte sádlem a přemístěte do něj připravenou směs.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 30 minut, až se na povrchu vytvoří zlatavá kůrka.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte