• náročnější
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Houbová omáčka se špetkou papriky

Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.

Postup omáčka

  1. Nakrájené houby orestujte na másle do zlatova.
  2. Jakmile jsou hotové, dejte je stranou.
  3. Na trošce másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte kmín, špetku papriky a mouku.
  5. Vznikne vám cibulová jíška.
  6. Podlijte ji hovězím vývarem a promíchejte.
  7. Přisypejte orestované houby a vařte asi 20minut.
  8. Poté přilijte smetanu a dochuťte octem, cukrem (nemusí být), solí a pepřem.
  9. Podívejte s domácím karlovarským knedlíkem.

Tip

Vylepšete si houbovou omáčku ztraceným vejcem a vývarem taženým ideálně více než 5 hodin!

MarketUP_Gusto_Zari00799_Blog.jpg