Houbová omáčka se špetkou papriky

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody

4.1

9x hodnoceno

Houbová omáčka? To je během podzimu zkrátka nutnost! Uvařte si jí plný hrnec a překvapte rodinu poctivým domácím obědem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup omáčka

  1. Nakrájené houby orestujte na másle do zlatova.
  2. Jakmile jsou hotové, dejte je stranou.
  3. Na trošce másla orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte kmín, špetku papriky a mouku.
  5. Vznikne vám cibulová jíška.
  6. Podlijte ji hovězím vývarem a promíchejte.
  7. Přisypejte orestované houby a vařte asi 20 minut.
  8. Poté přilijte smetanu a dochuťte octem, cukrem (nemusí být), solí a pepřem.
  9. Podívejte s domácím karlovarským knedlíkem.

Gusto tip:

Vylepšete si houbovou omáčku ztraceným vejcem a vývarem taženým ideálně déle než 5 hodin!

MarketUP_Gusto_Zari00799_Blog.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte