• střední
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Houbová omáčka s houskovými knedlíčky

Jestli něco na podzimu milujeme, jsou to houby! Voňavé hříbky z lesa jsou naprostý zázrak, ze kterého se dá v kuchyni neuvěřitelně kouzlit. Tak vyrazte do lesa a uvařte si z úlovku tuto skvělou houbovku.

Postup

  1. Sušené houby zalijte čtvrt litrem horké vody a nechte půl hodiny odstát. Očištěné lišky a hlívu ústřičnou nakrájejte na plátky, větší kusy napřed rozpulte anebo překrájejte. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Na rozehřátém másle opražte nakrájené lišky, žampiony, hlívu a sušené houby, které vyjměte z vody a důkladně vyždímejte. Směs podlijte vodou, ve které se dříve máčely houby, osolte, opepřete a 20 minut povařte.
  3. Stranou rozmíchejte ve smetaně mouku a zahustěte s ní houbový základ. Provařte dalších 15 minut za stálého míchání. Podávejte s houskovými knedlíčky.
  4. Knedlíčky: Na másle opečte kostičky housek a pak je polijte mlékem.
  5. V míse rozšlehejte vejce, přidejte housku, petrželku, muškátový květ, sůl a krupici. Spojte v těsto a tvarujte malé knedlíčky, které vařte v osolené vodě 5 minut.

BILLA_CZ_houboba_omacka_s_houskovymi_knedlicky.png