Hlíva à la vánoční kapr s bramborovým salátem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Hlavní chody

4.8

4x hodnoceno
Chcete mít doma veganské Vánoce? Není problém, Maruškaveg pro vás připravila recept na smaženou hlívu na styl klasického kapra a k tomu veganský bramborový salát. Rostlinnému vánočnímu menu už nic nebrání.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Brambory a mrkev uvařte i se slupkou doměkka a poté nechte vychladit.
  2. Mezitím si můžete připravit sojanézu.
  3. Do vysoké nádoby vložte všechny ingredience a cca 30 sekund mixujte.
  4. Sojanéza velmi rychle zhoustne. Než si připravíte ostatní věci, dejte ji do lednice.⁠
  5. Brambory a mrkev nakrájejte na malé kousky, přidejte sterilovaný hrášek, nastrouhané okurky, sojanézu, hořčici, sůl a pepř.
  6. Důkladně promíchejte a nechte chladit v lednici.⁠
  7. Hlívu očistěte a odkrojte nohy.
  8. Připravte si tři misky, do jedné dejte mouku, do druhé mouku s vodou, kterou rozmíchejte na těstíčko a do třetí misky dejte strouhanku.
  9. Plátek nori řasy namočte do vody a pak do ní zabalte hlívu, kterou následně obalte v trojobalu.
  10. Smažte z obou stran dozlatova.⁠
  11. Hotovou hlívu podávejte s veganským bramborovým salátem.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte