Halušky s brynzou, slaninou a pažitkou

  • Vaříme do 30 min, Hlavní chody

3.1

18x hodnoceno
Brynza, slanina a bramborové nočky? Halušky jsou snad nejznámější specialitou našich slovenských bratrů. A Honza Vorel moc dobře ví, že i u nás jsou velmi populární.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na nejjemnějším struhadle, můžete případně dodělat i tyčovým mixérem.
  2. K bramborám přisypte mouku, přidejte vejce, osolte a vypracujte lepivé, řídké těsto, které poté přes struhadlo na halušky strouhejte do vroucí osolené vody.
  3. Smetany a brynzu smíchejte dohromady. Slaninu nakrájejte na malé kostky a vyškvařte na pánvi.
  4. Jakmile halušky vyplavou na hladinu, sceďte je a podávejte přelité omáčkou, zasypané slaninou a pažitkou.⁠

halusky_vorel-influ-zari.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte