Halušky s brynzou, slaninou a pažitkou
- Vaříme do 30 min, Recepty
2.8
10x hodnoceno
Brynza, slanina a bramborové nočky? Halušky jsou snad nejznámější specialitou našich slovenských bratrů. A Honza Vorel moc dobře ví, že i u nás jsou velmi populární.
Postup:
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na nejjemnějším struhadle, můžete případně dodělat i tyčovým mixérem.
- K bramborám přisypte mouku, přidejte vejce, osolte a vypracujte lepivé, řídké těsto, které poté přes struhadlo na halušky strouhejte do vroucí osolené vody.
- Smetany a brynzu smíchejte dohromady. Slaninu nakrájejte na malé kostky a vyškvařte na pánvi.
- Jakmile halušky vyplavou na hladinu, sceďte je a podávejte přelité omáčkou, zasypané slaninou a pažitkou.