Grilovaný rump steak a omáčka chimichurri

  • střední
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty, Vaříme do 30 min

2.5

11x hodnoceno

Byli jste někdy u přátel na grilování a překvapilo Vás jak dobré to mají? Staňte se profíkem i vy, přečtěte si krátky recept jak ugrilovat výborný rump steak a vytvořte si své tajné triky na grilování. Tento recept patří jak na gril, tak do kuchyně.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Zadní hovězí maso potřete z obou stran olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Maso položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany 4 minuty.
  3. Během grilování potírejte hovězí maso větvičkou orzmarýnu namočenou v olivovém oleji.
  4. Maso dejte pryč z grilu, přesuňte na zahřátý talíř, zakryjte alobbalem a nechte 5–10 minut odpočívat.
  5. Zatímco steak odpočívá, připravte si omáčku chimichurri.
  6. Do mísy nalijte olivový olej, přidejte všechny zbývající přísady a dobře promíchejte.
  7. Steak podávejte s omáčkou chimichurri.

Tip

Před přípravou nechte maso asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.

0550_grilledrump_steak_and_chimichurri_salsa_1920x1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte