Dýňové perníčky

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Tradiční perníčky jistě znáte a mnozí z vás i třeba pečete. Napadlo vás ale někdy zkusit třeba dýňové? Cooking with Šůša⁠ pro vás připravila skvělý recept na vánoční cukroví, u jehož pečení trochu zavzpomínáte na i podzim.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Uvařená dýně 150 g
  • Kokosový olej 100 g
  • Špaldová celozrnná mouka 420 g
  • Med lesní český 100 g
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 1 ks (+ bílek na potření)
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Perníkové koření 3 lžičky
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička

Postup:

  1. Uvařenou dýni rozmixujte na hladké pyré.
  2. Mouku promíchejte s perníkovým kořením, sodou a práškem do pečiva.
  3. K dýni postupně přidejte všechny suroviny a pomocí robota nebo ručně vypracujte těsto.
  4. To pak zabalte do potravinářské fólie a nechte uležet do druhého dne v lednici.
  5. Těsto vyválejte na cca 0,5cm plát a vykrajujte požadované tvary.
  6. Perníčky pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 10 minut.
  7. Ihned po vytažení perníčky potírejte rozšlehaným bílkem. ⁠
  8. Samotné zdobení už je pak jen a jen na vás. Fantazii se meze nekladou.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte