• střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Dýně 1 ks (hokkaido)
  • Třtinový cukr 200 g
  • 100% jablečný džus 200 ml
  • Skořice 1 lžička
  • Mletý kardamom 1 lžička
  • Mletý zázvor 1 lžička
  • Citronová kůra 1 ks
  • Muškátový květ
  • Mořská sůl jemná

Dýňové máslo

Klasické máslo všichni známe, ale co takové dýňové? Hodí se do sladkého pečení, třeba do koláčů a jiných dobrot. Využijte oranžové dýně jinak, než jste zvyklí!

Postup

  1. Dýni rozpulte, vyjměte semínka a nakrájejte ji na klínky. Vložte na pařák a upravujte v páře po dobu 20 minut.
  2. Změklou dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré. do pánve s vysokým okrajem dejte cukr, džus a máslo.
  3. Za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Přidejte dýňové pyré a všechny ostatní ingredience.
  4. Při nízké teplotě nechte probublávat 30 minut do zhoustnutí. Dýňové máslo uchovávejte v lednici v zavařovacích sklenicích s klipem nebo šroubovacím víkem. Vydrží 2-3 týdny.

BILLA_CZ_dynove_maslo.png