Dýně plněná kroupami a tempehem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

2.3

3x hodnoceno

Co si nejčastěji vaříte během podzimu? Hlavní slovo mívají dýně a s nimi již legendární dýňová polévka. Zkuste ale z této zeleniny připravit i něco jiného, třeba zapečenou specialitu s kroupami a tempehem. Recept, kterému neodoláte!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni omyjte, rozkrojte (nemusíte ji loupat, u druhu hokkaido slupka krásně změkně) a lehce seřízněte spodek, aby vám nepadala.
  2. Vydlabejte semínka, dýni přeneste na plech, zakápněte olivovým olejem a osolte.
  3. Dejte péct na cca 30 minut do trouby.
  4. Mezitím propláchněte kroupy vodou, přendejte je do hrnce, zalijte vývarem, osolte a povařte 3 minuty.
  5. Poté sundejte z plotny, zakryjte pokličkou a nechte 30 minut dojít.
  6. Připravte si pánev. Na troše oleje orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte kolečka mrkve a orestujte lehce doměkka.
  7. Přisypte na kostičky nakrájený tempeh, přilijte rajčata z konzervy a dochuťte pepřem, solí a čerstvými bylinkami.
  8. Na závěr podlijte vývarem, přidejte prolisovaný česnek a hotové kroupy.
  9. Dobře promíchejte a směsí naplňte předpečou dýni. 
  10. Na závěr ji zasypte strouhanou mozzarellou a krátce zapečte v troubě. Před podáváním ozdobte petrželkou

plnena-dyne_rijen_BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte