Dort s pomerančovou polevou

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Chystáte nedělní sladkou tečku? ⁠Pak pro vás máme tip. Dort se šťavnatými pomeranči a navíc úplně bez lepku. Nejen že chutná, ale i vypadá vážně fantasticky!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Smíchejte si mokré ingredience kromě bílku (+ kokosového oleje, ten je pouze na vymazání) a přidejte do nich oloupané nastrouhané jablko.

  2. Potom přidejte kakao a pomerančovou kůru podle chuti.

  3. Z bílků si vyšlehejte sníh,⁠ který do těsta velmi opatrně zapracujte.

  4. Nalijte do kokosovým olejem vymazané formy (velikost zhruba 17 cm) a pečte v horkovzdušné troubě při 170 °C zhruba 45 minut.

  5. Nechte vychladnout v pootevřené troubě.

  6. Nakonec ozdobte koláček polevou a dejte vychladit do ledničky.⁠

influ_unor_klukvzastere_pomerancovydort.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte