Domácí sušená rajčata

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Vaříme ze 7 surovin

0.0

0x hodnoceno

Uchovejte si ve sklenici chuť těch nejšťavnatějších rajčat. Přidejte k nim koření, které je provoní létem, abyste mohli během studených měsíců vzpomínat na krásné slunečné dny. Používat je pak můžete do salátů, k masu i na pečení slaných koláčů.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rajčata omyjte, osušte a rozpulte. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj půlky rajčat. Přidejte pár stroužků česneku (neloupaných) a 1–2 větvičky rozmarýnu, osolte, poprašte cukrem a zakápněte olivovým olejem.
  2. Vložte do trouby a sušte asi 3 hodiny při 100 °C. Troubu vypněte a rajčata v ní nechte vychladnout.
  3. Vychladlá rajčata srovnejte do vyvařené sklenice, přidejte trochu čerstvých lístků bazalky a rozmarýnu a pár menších stroužků čerstvého oloupaného česneku.
  4. Zalijte olivovým olejem a uložte do chladničky. Takto připravená rajčata můžete přidat do omáček, polévek, k dušenému masu a salátům; skvěle doplní těstoviny, domácí chléb, foccaciu a pizzu.

Tip

Během horkých letních dnů, můžete také sušit 3–6 dnů na slunci. Chraňte je drátěnou mřížkou, přes kterou budou pronikat sluneční paprsky.

0543_dried_tomatoes_in_olive_oil_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte