Domácí sendvič s plátky hovězího a domácí BBQ omáčkou

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky vydala touto cestou a připravila neodolatelný sendvič s plátky hovězího a domácí BBQ omáčkou. Asi už víme, co budeme dnes obědvat.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte omáčku. Oloupejte cibuli, rozkrojte ji napůl a nakrájejte nadrobno. Do menšího hrnce nalijte olej.
  2. Jakmile bude rozpálený, přidejte do hrnce cibuli a nechte zhruba 4 minuty zkaramelizovat na středním výkonu.
  3. Mezitím si nadrobno nakrájejte česnek zbavený klíčků. Přidejte ho k cibuli a opékejte 2 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
  4. Vše zasypte rovnoměrně cukrem a nechte rozpustit bez míchání. Vznikne vám světlý karamel, který se ale nesmí spálit.
  5. Jakmile je skoro všechen cukr rozpuštěný, přilijte do hrnce jablečný ocet, kečup, přidejte hořčici a promíchejte.
  6. Nechte pár minut povařit, aby vyprchala štiplavost octa. Přidejte pár kapek worcesteru, uzenou papriku, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  7. Pár minut povařte a směs přeceďte přes sítko. Nebojte se do něj pořádně zatlačit lžící a dostat z omáčky tu nejsilnější chuť.
  8. Maso pokojové teploty nakrájejte proti vláknu na co nejtenčí plátky. Na velkou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte lžíci oleje a pořádně rozpalte.
  9. Až se bude z pánve kouřit, přidejte půlku nakrájených plátků masa, rychle osolte a opepřete, dokud není zatažené a zprudka opékejte z každé strany asi minutu.
  10. Do pánve přidejte 3 lžíce BBQ omáčky a počkejte, než začne omáčka silně bublat a tmavnout (při správně rozpálené pánvi to bude trvat jen chvilku).
  11. Maso pořád míchejte, aby omáčka obalila všechny kousky. Vše poté sundejte z plamene a stejným způsobem zpracujte druhou várku.
  12. Z bochníku ukrojte tři plátky (pokud máte krájený, vyndejte tři plátky) a opečte z obou stran dozlatova.
  13. Nejprve první plátek chleba potřete rovnoměrnou vrstvou BBQ omáčky, přidejte řepné lístky, poté několik plátků hotového masa, cibulky překrojené napůl a plátek čedaru.
  14. Všechny vrstvy přikryjte druhým plátkem chleba. Propíchněte větvičkou nebo špejlí a postup opakujte s další vrstvou. Na závěr zasypte mladými výhonky hořčice.

 

GUSTO TIP:

  • Množství plátků masa vždy rozdělte během přípravy na polovinu. Jen tak se bude správně opékat, nikoliv dusit.

bbq-sendvic_Pavlina_Gusto_leto_2020.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte