Nikdo nám nerozmluví, že Češi jsou národ milující sendviče a topinky. Křupavé plátky chleba proložené uzeninou nebo sýrem si zkrátka našly cestu do našich srdcí. Není divu, že se soutěžící MasterChef Česko Pavlína Lubojatzky vydala touto cestou a připravila neodolatelný sendvič s plátky hovězího a domácí BBQ omáčkou. Asi už víme, co budeme dnes obědvat.
Domácí sendvič s plátky hovězího a domácí BBQ omáčkou
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Svačiny, Masové recepty
1.8
5x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte omáčku. Oloupejte cibuli, rozkrojte ji napůl a nakrájejte nadrobno. Do menšího hrnce nalijte olej.
- Jakmile bude rozpálený, přidejte do hrnce cibuli a nechte zhruba 4 minuty zkaramelizovat na středním výkonu.
- Mezitím si nadrobno nakrájejte česnek zbavený klíčků. Přidejte ho k cibuli a opékejte 2 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
- Vše zasypte rovnoměrně cukrem a nechte rozpustit bez míchání. Vznikne vám světlý karamel, který se ale nesmí spálit.
- Jakmile je skoro všechen cukr rozpuštěný, přilijte do hrnce jablečný ocet, kečup, přidejte hořčici a promíchejte.
- Nechte pár minut povařit, aby vyprchala štiplavost octa. Přidejte pár kapek worcesteru, uzenou papriku, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
- Pár minut povařte a směs přeceďte přes sítko. Nebojte se do něj pořádně zatlačit lžící a dostat z omáčky tu nejsilnější chuť.
- Maso pokojové teploty nakrájejte proti vláknu na co nejtenčí plátky. Na velkou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte lžíci oleje a pořádně rozpalte.
- Až se bude z pánve kouřit, přidejte půlku nakrájených plátků masa, rychle osolte a opepřete, dokud není zatažené a zprudka opékejte z každé strany asi minutu.
- Do pánve přidejte 3 lžíce BBQ omáčky a počkejte, než začne omáčka silně bublat a tmavnout (při správně rozpálené pánvi to bude trvat jen chvilku).
- Maso pořád míchejte, aby omáčka obalila všechny kousky. Vše poté sundejte z plamene a stejným způsobem zpracujte druhou várku.
- Z bochníku ukrojte tři plátky (pokud máte krájený, vyndejte tři plátky) a opečte z obou stran dozlatova.
- Nejprve první plátek chleba potřete rovnoměrnou vrstvou BBQ omáčky, přidejte řepné lístky, poté několik plátků hotového masa, cibulky překrojené napůl a plátek čedaru.
- Všechny vrstvy přikryjte druhým plátkem chleba. Propíchněte větvičkou nebo špejlí a postup opakujte s další vrstvou. Na závěr zasypte mladými výhonky hořčice.
GUSTO TIP:
- Množství plátků masa vždy rozdělte během přípravy na polovinu. Jen tak se bude správně opékat, nikoliv dusit.