Domácí hummus na dva způsoby

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min

4.9

991x hodnoceno

Už jste doma vyzkoušeli poctivý cizrnový hummus? Tento dip (případně kaše nebo forma pomazánky, záleží na vás, jak mu budete říkat) je studený pokrm populární po celém světě. Proto nechybí ani na Gusto Academy, kde si ho díky Tereze Havlínové můžete vyzkoušet dokonce ve dvou verzích.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Cizrnu slijte a nálev si nechte stranou. Propláchněte studenou vodou a dejte do mixéru.
  2. Přidejte oloupaný a rozdrcený česnek, olej, tahini, nálev z cizrny, římský kmín, sůl, pepř a sladkou mletou papriku.
  3. Zakápněte šťávou z citronu a mixujte.
  4. Pokud je směs hustá, přidejte buď více nálevu z cizrny nebo vodu. Nakonec ochutnejte a dochuťte.
  5. Polovinu hummusu odložte stranou a rozmixujte s nakrájenou červenou řepou. Řepa chutná sladce, takže případně ještě dochuťte a dosolte.

PODÁVEJTE S ČERSTVÝM KORIANDREM, NAKRÁJENOU ZELENINOU, PITA CHLEBEM NEBO KŘUPAVÝMI KREKRY. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte