Domácí granola

  • snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Snídaně, Vege & vegan

4.2

1,000x hodnoceno

Rádi byste měli doma zásoby domácí granoly, ale nevíte, jak ji co nejlépe připravit? Nechte si poradit od nutriční specialistky Terezy Havlínové, její recept na tuto křupavou lahůdku si s chutí dáte nejen k snídani.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech vyložte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy, semínka a sušené ovoce.
  2. Přidejte sůl a skořici. Promíchejte a přilijte olej, javorový sirup a vanilkový extrakt.
  3. Důkladně promíchejte tak, aby všechny vločky a ořechy byly obalené.
  4. Lžící rozprostřete v tenké vrstvě na předem připravený plech.
  5. Pečte cca 25 minut dozlatova a průběžně promíchávejte. Po vychladnutí rozlámejte na menší kousky, přidat můžete i nasekanou čokoládu.
  6. Doplňte citrusy a lístky máty. Ideální porce granoly záleží na vaší potřebě energie a fyzické aktivitě, zpravidla je to 30–50 g.
  7. Skladujte v uzavíratelné nádobě.

GUSTO TIP:

MÍSTO JAVOROVÉHO SIRUPU MŮŽETE POUŽÍT I MED A MÍSTO KOKOSOVÉHO OLEJE NAPŘÍKLAD OLIVOVÝ.

GRANOLU PODÁVEJTE S BÍLÝM JOGURTEM NEBO MLÉKEM. POKUD MÁTE PROBLÉMY S TRÁVENÍM LAKTÓZY, ZKUSTE BÍLÝ BEZLAKTÓZOVÝ JOGURT Z ŘADY FREE.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte