Domácí focaccia s rozmarýnem nebo olivami

  • střední
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Přílohy, Vaříme ze 7 surovin

5.0

1,041x hodnoceno

Italská jídla jsou pověstná tím, že často pracují se základními surovinami, ale výsledek je ohromující. Jak se říká "v jednoduchosti je krása". U receptu na domácí focacciu z kvásku to platí dvojnásob. Upečte si doma toto tradiční pečivo a vylepšete ho voňavým rozmarýnem nebo šťavnatými olivami.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. V míse smíchejte cukr, rozdrobené droždí a zalijte vlažnou vodou.
  2. Nechte na teplém místě, aby vzešel kvásek: ideální teplota na kynutí je 30 °C, zabere to cca 20minut.
  3. Poté postupně přisypávejte mouku a vypracujte těsto.
  4. Mísu přikryjte utěrkou nebo fólií a nechte odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo a zdvojnásobilo objem.
  5. Jakmile bude těsto nakynuté, rozdělte ho na dvě části. Můžete je lehce zakápnout olivovým olejem, aby se s nimi lépe pracovalo.
  6. Do jednoho bochánku zapracujte nakrájený rozmarýn a do druhého olivy nakrájené na kolečka. Od každého si nechte trochu na závěr. 
  7. Z bochánků rukou vytvořte dvě silnější placky, zakápněte olivovým olejem, posypte je mořskou solí, rozetřete a promačkejte, aby se olej spojil se solí a těstem.
  8. Na závěr placky dozdobte zbylým rozmarýnem a olivami.
  9. Placky dejte na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 10–12 minut na 220–250 C°.
  10. Poté je nechte vychladnout, až poté můžete focacciu krájet.

GUSTO TIP:

DO TĚSTA MŮŽETE PŘIDAT I DALŠÍ BYLINKY NEBO SUŠENÁ RAJČATA.

SKVĚLÝM MÍSTEM PRO KYNUTÍ TĚSTA JE TŘEBA LEHCE PŘEDEHŘÁTÁ TROUBA, SPORÁK NEBO TOPENÍ. 

domaci-focaccia_online_duben_billa.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte