• snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Domácí cukroví

Vánoce klepou na dveře a pro všechny, kteří milují pečení, nastává nejkrásnější období v roce! Zcela beztrestně můžeme totiž v kuchyni trávit času, kolik jen budeme chtít, probírat se kuchařkami, péct osvědčené klasiky i experimentovat s novými recepty a provonět celý byt skořicí, kardamomem a vanilkou. A tohle všechno je navíc oceněno našimi nejbližšími! Máme pro vás tři recepty – jeden klasický, další na nepečené cukroví a jeden slaný, abyste měli co zakousnout u pohádky, když už vám bude připadat, že toho cukru bylo letos až až.

Postup marokánky s kandovaným ovocem

  1. Do hrnce dáme mléko, cukr, mouku a máslo. Svařením nám vznikne tužší hmota. Sundáme z plamene pryč.
  2. Do hmoty přidáme kandované ovoce, ořechy a necháme vychladnout.
  3. Na plech s pečícím papírem tvarujeme navlhčenou lžičkou ploché hromadky tak, aby se nedotýkali navzájem. Pod každou hromadku položíme špejli a zatlačíme na směs.
  4. Strčíme plech do rozpálené trouby na 200°C, následně snížíme na 160°C. Pečeme do zlatova cca 20-30 minut podle toho jakou velikost a tvar zvolíte.
  5. Necháme vychladnout a můžeme je potřít čokoládou.

Postup čokoládové košíčky s ořechy a kandovaným ovoce

  1. Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu a smetanu.
  2. Naplníme papírové košíčky do poloviny.
  3. Zezhora přidáme kandované ovoce a nasekane ořechy.
  4. Na každý košíček dáme malou špetku skořice.

Postup chedarové spirálky s růžovým pepřem

  1. Do mouky přidáme dvě špetky soli a promícháme.
  2. Přidáme máslo a propracujeme ručně.
  3. Postupně přidáváme vodu tak, aby těsto nelepilo - každá mouka saje jinak.
  4. Z těsta vypracujeme cca 40 cm dlouhé provázky, které namotáváme na tukem vymazané kremrolové trubičky.
  5. Předehřejeme troubu na 180°C spirálky potřeme vyšlehaným vajíčkem a posypeme jemně strouhaným cheddarem a růžovým pepřem. Pečeme 15-20 minut do zlatova.

MarketUP_Billa_prosinec05680_domaci_cukrovi.jpg