Dip z kozího sýra se zeleninou a ovocem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Misky plné zdravého a pestrého jídla jsou v posledních letech velmi populární. Kitchenette se navíc nebojí nevšedních kombinací! Nechte se inspirovat jejím novým receptem.⁠

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C na funkci horní a spodní ohřev.
  2. Očistěte si zeleninu určenou na pečení, květák nebo jiný druh zeleniny rozdělte na růžičky a vše dejte na⁠ plech.
  3. Zakápněte olejem, lehce posolte, případně i opepřete a dobře promíchejte a obalte v oleji.
  4. Dejte péct na přibližně 15–20 minut tak, aby zelenina byla ještě křupavá.⁠
  5. Pokud chcete servírovat i trochu teplého ovoce, na posledních 10 minut pečení ho přidejte do trouby.
  6. Poté si připravte dip smícháním čerstvého sýra, bylinek a přidejte trochu jogurtu na naředění konzistence, která má být hustá podobně jako hummus.
  7. Přisypte sůl a pepř podle chuti.⁠
  8. Rozdělte dip na kraje obou talířů a vytvořte ozdobné vlnky. Na druhou polovinu talíře dejte směs listových salátů, případně další zeleninu.
  9. Na střed naaranžujte pečenou zeleninu i ovoce a vše zakápněte trochou olivového oleje, medu, zasypte orestovanými oříšky a pokud se vám při pečení uvolnila nějaká šťáva z ovoce, nezapomeňte ji také přidat.
  10. Pro verzi bez sladkého ovoce přidejte místo medu trochu pesta na dochucení.⁠

kozi-dip_kitchenette_influ-rijen.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte