Cottage housky

  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

2.6

246x hodnoceno

Příprava v jedné míse, bez kynutí a jako výsledek vláčné domácí cottage houstičky! Podávejte je s oblíbenou pomazánkou jako skvělou snídani, svačinu, nebo jako přílohu k salátku.

Suroviny

Počet osob

-
+

 Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Do misky prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva, kmínem a solí.
  3. Přidejte vajíčka a cottage (pro hladší vzhled housek cottage rozmixujte ponorným mixérem).
  4. Řádně promíchejte, můžete nechat krátce zpracovat i robotem. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte mouku.
  5. Dle preferencí můžete přidat i například nakrájené olivy, sušená rajčata, semínka či všemožné koření.
  6. Z těsta tvarujte bochánky a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Můžete i lehce zploštit a nařezat, aby se houstičky lépe a rychleji propekly.
  8. Potřete olivovým olejem a posypte oblíbenými semínky, například dýňovými či slunečnicovými.
  9. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut, záleží na velikosti housek.

TIP: Místo hladké mouky můžete použít například i špaldovou.

influ_marketa_brezen_housky.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte