Čokoládové cupcakes

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

4.5

2x hodnoceno

Mini verze dezertů jsou vždycky žádané. Nemusíte se o ně totiž s nikým dělit! A Fitness recepty⁠ tentokrát vsadila na třešňový cupcake. ⁠

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si v připravené míse smíchejte celozrnnou i hladkou mouku společně⁠ s kypřicím práškem a kakaem. Důkladně promíchejte.

  2. Poté přidejte mléko, vejce,⁠ rozpuštěné máslo, javorový sirup a nakonec nasekanou čokoládu. Vše zamíchejte a pomocí lžíce⁠ naplňte košíčky na muffiny. Plňte jen do ¾, protože v troubě zvětší objem.⁠

  3. Pečte při 180 °C cca 25 minut. Po upečení je nechte vychladnout a⁠ připravte si krém.⁠

  4. Nejprve zbavte třešně pecek a poté je společně s 5 lžícemi vody a vanilkovým⁠ extraktem duste v hrnci, pokud se úplně nerozvaří. Je potřeba třešně hlídat,⁠ případně přilít ještě vodu, aby se nepřipálily. Po rozvaření nechte vychladnout⁠ a rozmixujte.

  5. Poté uvařte pudink dle návodu, pouze množství mléka (500 ml) použijte na dva⁠ pudinky. Oslaďte javorovým sirupem.

  6. Uvařený pudink smíchejte s tvarohem, přidejte třešně a kůru z citronu. Vše⁠ pomocí metličky důkladně rozmíchejte. Hotový krém můžete nechat ještě chvilku v lednici, aby se s ním lépe pracovalo při zdobení.

  7. Nakonec už jen pomocí zdobicího pytlíku ozdobte krémem hotové muffiny a přidejte kousky nasekané čokolády.⁠

cokoladove-cupcakes_influ_fitnessrecepty.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte