Čočková sekaná
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Recepty
2.5
638x hodnoceno
I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Plech vyložte pečicím papírem a zaskládejte cibulí, celerem a paprikou, vše nakrájené na kousky.
- Přidejte sůl, zalijte trochou oleje a opečte v předehřáté troubě. Po dopečení ji nevypínejte, bude se v ní péct i sekaná.
- Přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolte a opepřete.
- Poté přidejte vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Na závěr přimíchejte uvařenou čočku a postupně dávkujte strouhanku.
- Těsto přendejte do pekáče a pečte cca 50 minut.
- Vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s ochucenou polentou.