Čočková sekaná

  • snadné
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, Recepty

2.4

604x hodnoceno

I oblíbená sekaná se dá připravit bez tradičního mletého masa. Stačí vám k tomu červená čočka a pár základních surovin, které v kuchyni určitě máte! Podívejte se na náš podrobný recept s videem.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a zaskládejte cibulí, celerem a paprikou, vše nakrájené na kousky.
  3. Přidejte sůl, zalijte trochou oleje a opečte v předehřáté troubě. Po dopečení ji nevypínejte, bude se v ní péct i sekaná.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolte a opepřete.
  5. Poté přidejte vejce a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Na závěr přimíchejte uvařenou čočku a postupně dávkujte strouhanku.
  7. Těsto přendejte do pekáče a pečte cca 50 minut.
  8. Vyjměte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s ochucenou polentou.

BILLA_unor_cockova-sekana.jpg

Sdílejte