Císařský trhanec s ovocem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla

4.3

1,071x hodnoceno

Nechte se zlákat sladkým trhancem. Stačí pár ingrediencí a pochutnáte si ve stylu rakouského císaře. Jestli dobrotu budete servírovat jako dezert, přílohu, nebo hlavní chod, to už necháme na vás.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
  2. Přidejte sůl, mléko, vejce a vyšlehejte hladké těsto.
  3. Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto.
  4. Jakmile je z jedné strany zapečené, rozdělte ho obracečkou na čtvrtiny, otočte a dopečte.
  5. Po upečení natrhejte těsto v pánvi na kousky a přendejte do misky.
  6. Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte jahody a krátce orestujte.
  7. Přidejte nakrájený trhanec, přepuštěné máslo a nechte prohřát.
  8. Trhanec s jahodami podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený zakysanou smetanou, malinami a mátou.

GUSTO TIP:

MÍSTO KLASICKÉ HLADKÉ MOUKY MŮŽETE POUŽÍT I ŠPALDOVOU, KTERÁ JE VÝŽIVNĚJŠÍ.

cisarsky-trhanec_cervenec.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte