Chřestové kremrole s hráškovým dipem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

4.7

3x hodnoceno

Máte rádi snadné recepty, které oslní? Mezi takové se řadí i naše chřestové kremrole se slaninou, doplněné o skvělý hráškový dip. Vyzkoušíte?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rozválené listové těsto rozkrájejte na proužky asi 1,5 cm široké a 25 cm dlouhé.
  2. Mladý chřest zbavte dřevnatých konců. V hrnci s osolenou vroucí vodou nechte chřest spařit asi 1 minutu.
  3. Poté ho dejte do vody s ledem zachladit, aby neztratil barvu. Každý stonek osušte a dle velikosti chřestu cca 7 kusů omotejte plátky slaniny.
  4. Přes ně obtočte proužky listového těsta do spirály, aby vám vznikl chřestový závitek.
  5. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmezánem a lehce osolte. Dejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut.
  6. Mezitím si připravte dip. Čerstvý hrášek nejdřív 5 minut povařte. Vodu slijte a hrášek přesypte do blenderu.
  7. Zakápněte olivovým olejem, zasypte hrstí nasekaných bylinek, nahrubo nakrájeným česnekem, nasekanou chilli papričkou a zalijte šťávou z limetky.
  8. Rozmixujte do jemného krému. Následně zjemněte zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.

chrestove-kremrole_cervenec_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte