Chřestová sezóna je tady: Krémová polévka s bylinkovými krutony

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Chřest je konečně tu a v té nejlepší kondici! Využijte chřestové období naplno a připravte pro celou vaši rodinu jednoduchou, ale především báječnou polévku. Výborně ji doplňuje křupavý slaninový chips a nechybí ani křepelčí vejce. Milovníci krémových polévek se mají na co těšit!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup chřestový krém

  1. Na pánvi omažte cibuli dozlatova, přidejte nakrájený chřest a podlijte zeleninovým vývarem.
  2. Vařte doměkka.
  3. Rozmixujte a přidejte smetanu a sůl.
  4. Na závěr přidejte dva stroužky prolisovaného česneku a promíchejte.

Postup slaninový chips

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Slaninu vyskládejte na plech s pečícím papíem.
  3. Pečte asi 10 minut.

Postup bylinkové krutony

  1. Toustový chléb nakrájejte na libovolně velké kostičky a rozprostřete na plech.
  2. V rendlíku rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný rozmarýn s tymiánem.
  3. Chleb pokapte ochuceným máslem.
  4. Pečte na 160°C přibližně na 8 minut.

Billa_Duben01347_chrestovy_krem.jpg

Sdílejte