Chřestová sezóna je tady: Krémová polévka s bylinkovými krutony
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty
3.0
2x hodnoceno
Chřest je konečně tu a v té nejlepší kondici! Využijte chřestové období naplno a připravte pro celou vaši rodinu jednoduchou, ale především báječnou polévku. Výborně ji doplňuje křupavý slaninový chips a nechybí ani křepelčí vejce. Milovníci krémových polévek se mají na co těšit!
Postup chřestový krém
- Na pánvi omažte cibuli dozlatova, přidejte nakrájený chřest a podlijte zeleninovým vývarem.
- Vařte doměkka.
- Rozmixujte a přidejte smetanu a sůl.
- Na závěr přidejte dva stroužky prolisovaného česneku a promíchejte.
Postup slaninový chips
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Slaninu vyskládejte na plech s pečícím papíem.
- Pečte asi 10 minut.
Postup bylinkové krutony
- Toustový chléb nakrájejte na libovolně velké kostičky a rozprostřete na plech.
- V rendlíku rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný rozmarýn s tymiánem.
- Chleb pokapte ochuceným máslem.
- Pečte na 160°C přibližně na 8 minut.