• snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Chalupářská omeleta

Tipy na snadné recepty z vajec se hodí vždycky, ale před Velikonocemi obzvlášť. Vsaďte na voňavou omeletu, univerzální jídlo, které si vychutnáte kdykoliv během dne. Přidat do ní můžete prakticky cokoliv, ale nám se nejvíc osvědčila kombinace parmské šunky, rajčat a brambor.

Postup

  1. Řádně umyté brambory uvařte do změknutí.
  2. Vychladlé je oloupejte a nakrájejte na silnější plátky.
  3. Na pánvi rozpusťte lžičku másla a nechte orestovat plátky parmské šunky.
  4. Opraženou šunku vyjměte z pánve.
  5. Osmažte nakrájenou cibulku spolu s nakrájenými bramborami, které pozvolna opečte dozlatova.
  6. Oloupaný česnek utřete se špetkou soli a přidejte do rozšlehaného vejce.
  7. Dochuťte špetkou tymiánu.
  8. K opečeným bramborám s cibulí přidejte zpět šunku a přilijte vaječnou směs.
  9. Na mírném plameni směs pozvolna usmažte.
  10. Na závěr dochuťte čerstvě mletým pepřem najemno nasekanou pažitkou.

Billa_brezen00838_chalupárska_omeleta.jpg