Burger s trhaným vepřovým

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

4.7

3x hodnoceno

Už jste někdy zkoušeli domácí trhané maso? Hodí se do salátů, sendvičů, ale výtečný je v i burgeru. Příprava sice trvá déle, ale výsledek stojí za to!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup bulky

  1. Všechny suroviny (hladkou mouku, vlažnou vodu, žloutky, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, cukr) smíchejte v hladké, nelepivé těsto a uhněťte bulky o hmotnosti cca 140 g.
  2. Nechte vykynout, potřete žloutkem a dejte péct na 180 °C cca 10–15 minut.⁠

Postup maso

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Maso pořádně osolte, opepřete a potřete olejem.
  2. Dejte do pekáče, podlijte vodou a dejte přikryté péct úplně doměkka. Cca 1,5–2 hodiny.
  3. Upečené maso roztrhejte vidličkami a smíchejte s BBQ omáčkou.⁠

Postup omáčka

  1. Tyto suroviny (kečup, rýžový ocet, hnědý cukr, melasu, džus, sádlo, worchester) pomalu zredukujte na 550 g, poté zašlehejte 30 g studeného másla, přidejte bourbon, osolte a zalijte citronovou šťávou.⁠

Postup salát

  1. Zelí nakrájejte na slabé proužky, osolte a opepřete.
  2. Rukou promněte a nechte odležet. Přidejte hořčici a zakysanou smetanu.⁠

 

trhane_veprove.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte