Buddha bowl

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Pokud jste neznali pojem Buddha bowl, tak vám ho rádi představíme. Jedná se o misku, která je naplněna různými ingrediencemi všech barev a chutí. Často klame svým vzhledem salátu, takže můžete vypadat jako málo sytá. Ale zdání klame, přesvědčte se sami.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Kuličky
  • Cizrna 225 g
  • Nasekaná petržel 1 hrst
  • Koriandr 1 hrst
  • Šalotka 6 ks
  • Římský kmín 1 lžička
  • Sůl 1.5 lžičky
  • Jedlá soda 0.5 lžičky
  • Mouka pšeničná 4 lžíce
  • Voda 3 lžíce
  • Citronová kůra
  • Smažení
  • Slunečnicový olej s vitaminem D 250 ml
  • Náplň
  • Salát listový 250 g
  • Cherry rajčata v hroznech 2 hrsti
  • Avokádo 2 ks
  • Ředkvičky 1 svazek
  • Quinoa 200 g
  • Dresink
  • Tahini 4 lžíce
  • Citrónová šťáva 2 lžíce
  • Sůl 0.5 lžičky
  • Voda 4 lžíce
  • Ozdoba
  • Koriandr
  • Čerstvá máta
  • Oříšky
  • Semínka
  • Kořenící směs Dukkah

Postup falafel

  1. Alespoň 12 hodin předem cizrnu namočte v dostatečném množství vody.
  2. Pak ji propláchněte a nechte dobře okapat.
  3. Do mixéru dejte šalotky, česnek, všechny bylinky, koření, sůl, vodu a dobře rozmixujte.
  4. Na závěr přidejte cizrnu už jen několika pulzy rozmixujte tak, aby měla hrubou strukturu.
  5. Směs dejte do mísy, osolte podle chuti, přidejte mouku, jedlou sodu a promíchejte.
  6. Z výsledné hmoty by měly jít snadno tvořit kuličky velikosti vlašského ořechu nebo placičky, aniž by se drolily.
  7. Hotové placičky odložte do lednice.
  8. Falafel smažte ve vyšší vrstvě oleje na střední výkon dozlatova.
  9. Hotový falafel odkládejte na vrstvu ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk.

Postup Buddha bowl

  1. Misky vyložte listy čerstvého listového salátu nebo pekingského zelí, přidejte polovinu avokáda pokrájeného na plátky, trochu rajčat a ředkviček.
  2. Dle chuti můžete přidat i čerstvé fíky.
  3. Smíchejte všechny ingredience na tahini dresink.
  4. Do každé misky přidejte quinou nebo rýži, usmažené placičky falafelu a zalijte tahini dresinkem.
  5. Na závěr zasypejte čerstvými bylinkami, kořenící směs Dukkah a restovanými semínky nebo oříšky.

BILLA_Gusto_zima_buddha-bowl.jpg

Sdílejte