Boloňské špagety

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Vaříme do 30 min

4.9

842x hodnoceno

Poctivá boloňská omáčka sice zabere trochu víc času, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí! V lednici vám navíc vydrží i několik dní, takže nemusí zůstat jen u jedné porce špaget. Celý recept je zároveň bez lepku díky špagetám značky BILLA Free.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V kastrolu na lžíci olivového oleje zpěňte jemně nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.
  3. Nechte zesklovatět a vmíchejte mleté maso. Osolte a opepřete.
  4. Maso zprudka osmažte, pomalu přilejte po troškách víno a pozvolna redukujte.
  5. Přidejte rajčata i s nálevem a stáhněte plamen.
  6. Směs občas promíchejte a asi hodinu duste do zhoustnutí omáčky.
  7. V případě potřeby lehce podlijte vodou.
  8. Když je boloňská směs téměř hotová, okořeňte muškátovým oříškem. Poté se pusťte do vaření špaget.
  9. Do vysokého hrnce dejte vařit vodu, kterou poctivě osolte.
  10. Těstoviny vložte do vody až v okamžiku, kdy začne voda vřít.
  11. Těstoviny vařte asi 8–9 minut.
  12. Jakmile jsou al dente, sceďte je a promíchejte v kastrolu spolu s omáčkou.
  13. Při servírování posypte strouhaným parmezánem a nasekanou bazalkou.

Gusto tip: Recept samosřejmě nmůžete připravit i s klasickými špagetami nebo těstovinami tagliatelle.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte