• snadné
  • více než 60 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Boloňské špagety

Poctivá boloňská omáčka sice zabere trochu víc času, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí! V lednici vám navíc vydrží i několik dní, takže nemusí zůstat jen u špaget. Celý recept je zároveň bez lepku díky špagetám nové značky BILLA Free.

Postup

  1. V kastrolu na lžíci olivového oleje zpěňte jemně nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer.
  3. Nechte zesklovatět a vmíchejte mleté maso.
  4. Maso zprudka osmažte, pomalu přilejte po troškách víno a pozvolna redukujte.
  5. Přidejte rajčata i s nálevem a stáhněte plamen.
  6. Směs občas promíchejte a asi hodinu duste do zhoustnutí omáčky.
  7. V případě potřeby lehce podlijte vodou.
  8. Když je boloňská směs téměř hotová, připravte si těstoviny.
  9. Do vysokého hrnce dejte vařit vodu, kterou poctivě osolte.
  10. Těstoviny vložte do vody až v okamžiku, kdy začne voda vřít.
  11. Těstoviny vařte je asi 8–9 minut.
  12. Jakmile jsou těstoviny al dente, sceďte je a promíchejte v kastrolu spolu s omáčkou.
  13. Při servírování posypte strouhananým parmezánem a nasekanou bazalkou.

Billa_brezen00926_bolognese.jpg