Batát plněný quinoou a cizrnou

  • střední
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan, Hlavní chody

4.6

1,068x hodnoceno
Veganská jídla milujeme a jsme rádi, že se výběr receptů na našich stránkách rozšiřuje. Dnes tu pro vás máme skvělý tip na oběd – batáty plněné quinoou a cizrnou. Jdeme na to!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Batáty omyjte, propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu.
  2. Pečte cca 1h na 200 °C doměkka.
  3. Mezitím dejte vařit quinou do dvojnásobného množství vody.
  4. Nakrájejte si cibuli, česnek, sušená rajčata a ořechy na menší kousky.
  5. Na pánvičce si cibuli a česnek osmažte na malém množství oleje.
  6. Přidejte sušená rajčata, ořechy, propláchnutou cizrnu a uvařenou quinou. Promíchejte a dochuťte solí, chilli a šťávou z limetky.
  7. K servírování si můžete připravit salát s cherry rajčátky a dresink, který vytvoříte smícháním všech ingrediencí.
  8. Batáty rozpulte, naplňte směsí s quinoou, přelijte dresinkem a servírujte se salátem.

DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte