Bageta s domácím ředkvičkovým pestem, opečenou slaninou a mozzarellou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

4.7

3x hodnoceno

Pesto Genovese je italská klasika, ale co takové ředkvičkové? Variace s oblíbenou českou zeleninou, které jsou každé léto plné talíře. K tomu křupavá bagetka, slanina, mozzarella. No zkrátka sen!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Na suché pánvi opražte kešu ořechy dozlatova.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj na plátky nakrájenou slaninu.
  3. Vložte do trouby a pečte 12 minut. Ředkvičkovou nať omyjte a natrhejte.
  4. Přendejte ji do mixéru, přidejte opražené kešu ořechy, předem nastrouhaný parmezán a česnek.
  5. Dále přilijte olivový olej, šťávu z citronu a dochuťte solí. Rozmixujte do požadované hustší konzistence.
  6. Bagetu nakrájejte na plátky a potřete připraveným pestem.
  7. Navrch poskládejte opečenou slaninu, ředkvičky nakrájené na kolečka a kousky mozzarelly.

Gusto_jaro_redkvickovepesto.jpg

Sdílejte