Známe našeho farmáře

  • Za gustem

V BILLE vám chceme nabízet oblíbené ovoce a zeleninu v průběhu celého roku, a proto jsme spojili síly se zkušenými odborníky z jižní Evropy, kteří harmonicky kombinují tradice s moderními technologiemi a využívají své bohaté znalosti k pěstování ovoce a zeleniny naší privátní značky BILLA BON VIA. Pojďte se s námi podívat do italských vinic, kde rostou ty nejchutnější hrozny!

VÝLET ZA JIŽNÍM SLUNCEM

Pokud jste někdy přemýšleli nad tím, odkud pochází čerstvé zboží, které kupujete v prodejnách BILLA, máme pro vás odpověď. Navštívili jsme krásný italský region, kde rostou ty nejchutnější produkty značky BILLA BON VIA, abyste si mohli udělat kompletní obrázek o původu našich lahodných potravin. Profesionální zemědělci, se kterými spolupracujeme, vždy poznají, kdy je ta správná chvíle začít sklízet. A přesně to je pravý klíč k úspěchu.

BILLA_zname-vaseho-farmare-2.jpg

Vydali jsme se na návštěvu italských vinic právě v době sklizně společně s influencerkou Olivierou, zastánkyní zdravého a vyváženého stravování. Sama při vaření pravidelně a s radostí používá potraviny BILLA, a proto chtěla na vlastní oči vidět cestu potravin BILLA BON VIA z pole až na váš stůl, a zároveň se seznámit s farmářem, díky kterému má její oblíbené čerstvé ovoce tak plnou chuť. Šťavnaté hrozny, rostoucí pod hřejivým sluncem, se do prodejen dostanou v co nejkratším možném čase. Zavřete oči a jejich plná chuť vás přenese do krásných vinic jižní Itálie. Olivera to zažila také. Dozvěděla se, že hroznům dodává potřebnou sladkost dostatek slunečních paprsků. Požádala proto farmáře, aby jí vysvětlil, jak révu pěstují, aby jich vždy měla dostatek.

BILLA_zname-vaseho-farmare-3.jpg

„Docílíme toho díky vystavení rostlin slunečnímu záření. Navíc během procesu zrání odstraňujeme listy, aby ovoce získalo požadovanou barvu," vysvětluje vinař s letitými zkušenostmi, který kontroluje cestu hroznů od prvních květů až po zabalení a naložení k odvozu do prodejen. V BILLE moc dobře víme, že čerstvé ovoce a zelenina chutnají nejlépe, dostanou‑li se do regálů co možná nejrychleji. Jak však farmář zjistí, že přišla ta pravá chvíle a sklizeň může začít? „Nejvhodnější moment poznáme podle barvy hroznů a cukernatosti, kterou měříme stupnicí Brix," říká vinař, který kontroluje obsah cukru pomocí refraktometru. Olivera si také vyzkoušela celý proces kontroly, sběru a balení šťavnatého ovoce. Hrozny se sklidí, naloží do krabic a převáží se z pole do skladu, kde se balí do speciálních přepravek na ovoce. Ty se opatrně převážejí přímo do BILLY, kde v regálech čekají na všechny milovníky čerstvého ovoce. Výsledkem jsou výborné, sladké a šťavnaté hrozny bez semínek, bohaté na minerály a antioxidanty. Olivera je ohodnotila 10 body z 10. Ochutnejte sami! Čerstvá dobrota, která osvěží po náročném dni!

Místo: Bari, Itálie

V hlavní roli: Hrozny BILLA BON VIA

Průvodkyně: Olivera

Produkce, režije a další: Místní farmář ve spolupráci s Billou

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte