4 osvědčené tipy na zpracování masa
- Jak na to?
Díky dvojí kontrole je toto maso skvělou volbou pro vaše domácí jídla. Chcete načerpat další inspiraci, protože už ani za boha nevíte, co uvařit? Čtěte dál a dozvíte se, jak zpracovat třeba hovězí zadní, ale i vepřové ocásky!
Máte maso na dnešním menu? Nechte ho 30 minut odpočívat v pokojové teplotě. Po položení na pánev nebo gril nebude rozdíl teplot tak velký a maso díky tomu zůstane mnohem šťavnatější. A nezapomeňte pánev rozpálit opravdu poctivě, aby se maso zvládlo pořádně zatáhnout a udrželo si veškerou šťávu.
Hovězí zadní
Pokud vám přistane na talíři kvalitní a perfektně opracované hovězí, můžete si ho dát i syrové. Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu carpaccio? Na jeho přípravu se hovězí zadní hodí naprosto skvěle! Nevíte si ale s jeho přípravou rady? Nic se neděje, Honza Punčochář vám v našem videu vše ukáže. Je to snadné: maso nakrájejte na tenké plátky, rozložte mezi pečicí papíry a rozklepejte paličkou. Potom už jen dochuťte parmezánem, olejem, pepřem nebo třeba kapary, co hrdlo ráčí.
Zarytí fanoušci české klasiky mají také jasného favorita. Z hovězího zadního můžete připravit i klasického španělského ptáčka. :)
Hovězí mělněné
Máte chuť na pořádný burger? Příprava masa vás už nemusí trápit. Pusťte si naše další “Jak na to” video a levou zadní zvládnete připravit delikátní specialitu z grilu. Hovězí dochuťte podle vlastní fantazie a vytvarujte o něco větší “placky”, než jaké chcete ve výsledku mít. Při pečení se totiž trochu smrsknou. Na rozpáleném grilu opékejte 3 minuty z každé strany, nechte chvíli odpočinout a vraťte zpátky na gril. Už se vám sbíhají sliny?
Vepřová kotleta s panenkou
Hovězímu moc nefandíte, ale flák masa vás láká? Připravte si steak z vepřové kotlety a panenky podle famózního receptu od Honzy Punčocháře. S bylinkami, olivovým olejem a kvalitním masem vykouzlíte perfektní večeři nebo oběd snadno a rychle. Stejným stylem můžete připravit i jiné partie hovězího, vepřového, ale i kuřecího masa. V jednoduchosti je totiž síla! Pak už stačí jen salátek, plátek čerstvého chleba a je hotovo. Budete olizovat až za ušima.
Vepřové ocásky
Neznáte? To je velká škoda! Vepřové ocásky jsou neprávem opomíjená specialita, které bychom měli vrátit její slávu. Právě o to se snaží i Honza Punčochář se svým skvělým novým videoreceptem. Jakmile se do něj pustíte, nebudete litovat. Vepřové ocásky jsou výborné maso, které si zaslouží úpravu ideálně s kostí. Tu potom můžete vyříznout a udělat z ní skvělý a opravdu silný vývar.