4 osvědčené tipy na zpracování masa

  • Jak na to?
Hovězí nebo vepřové je v české kuchyni naprostá klasika. Řadíte se mezi milovníky masa? Pokud ano, určitě víte, že do našich specialit je nejlepší to z českých chovů. A právě takové vám nabízíme pod známou značkou Vocílka.

Díky dvojí kontrole je toto maso skvělou volbou pro vaše domácí jídla. Chcete načerpat další inspiraci, protože už ani za boha nevíte, co uvařit? Čtěte dál a dozvíte se, jak zpracovat třeba hovězí zadní, ale i vepřové ocásky!

Máte maso na dnešním menu? Nechte ho 30 minut odpočívat v pokojové teplotě. Po položení na pánev nebo gril nebude rozdíl teplot tak velký a maso díky tomu zůstane mnohem šťavnatější. A nezapomeňte pánev rozpálit opravdu poctivě, aby se maso zvládlo pořádně zatáhnout a udrželo si veškerou šťávu.

Hovězí zadní

Pokud vám přistane na talíři kvalitní a perfektně opracované hovězí, můžete si ho dát i syrové. Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu carpaccio? Na jeho přípravu se hovězí zadní hodí naprosto skvěle! Nevíte si ale s jeho přípravou rady? Nic se neděje, Honza Punčochář vám v našem videu vše ukáže. Je to snadné: maso nakrájejte na tenké plátky, rozložte mezi pečicí papíry a rozklepejte paličkou. Potom už jen dochuťte parmezánem, olejem, pepřem nebo třeba kapary, co hrdlo ráčí.  

Zarytí fanoušci české klasiky mají také jasného favorita. Z hovězího zadního můžete připravit i klasického španělského ptáčka. :)

Hovězí mělněné

Máte chuť na pořádný burger? Příprava masa vás už nemusí trápit. Pusťte si naše další “Jak na to” video a levou zadní zvládnete připravit delikátní specialitu z grilu. Hovězí dochuťte podle vlastní fantazie a vytvarujte o něco větší “placky”, než jaké chcete ve výsledku mít. Při pečení se totiž trochu smrsknou. Na rozpáleném grilu opékejte 3 minuty z každé strany, nechte chvíli odpočinout a vraťte zpátky na gril. Už se vám sbíhají sliny?

Vepřová kotleta s panenkou

Hovězímu moc nefandíte, ale flák masa vás láká? Připravte si steak z vepřové kotlety a panenky podle famózního receptu od Honzy Punčocháře. S bylinkami, olivovým olejem a kvalitním masem vykouzlíte perfektní večeři nebo oběd snadno a rychle. Stejným stylem můžete připravit i jiné partie hovězího, vepřového, ale i kuřecího masa. V jednoduchosti je totiž síla! Pak už stačí jen salátek, plátek čerstvého chleba a je hotovo. Budete olizovat až za ušima.

Vepřové ocásky

Neznáte? To je velká škoda! Vepřové ocásky jsou neprávem opomíjená specialita, které bychom měli vrátit její slávu. Právě o to se snaží i Honza Punčochář se svým skvělým novým videoreceptem. Jakmile se do něj pustíte, nebudete litovat. Vepřové ocásky jsou výborné maso, které si zaslouží úpravu ideálně s kostí. Tu potom můžete vyříznout a udělat z ní skvělý a opravdu silný vývar. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte